3 Ιουλίου 2017

Συρία: Στο νότιο τμήμα της Ράκα οι Δυνάμεις που πολεμούν τζιχαντιστές

Έκοψαν την τελευταία έξοδο των τζιχαντιστών που μπορούσαν να διαφύγουν

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία εισχώρησαν για πρώτη φορά σήμερα στο προπύργιο...


... των τζιχαντιστών, τη Ράκα, από το νότο, διασχίζοντας τον ποταμό Ευφράτη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επιχείρηση περικύκλωσης της Ράκας που διήρκησε μήνες, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) --μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών-- έκοψαν την Πέμπτη την τελευταία έξοδο μέσω της οποίας μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μπορούσαν να διαφύγουν από τη βόρεια πόλη, καταλαμβάνοντας μια περιοχή νοτίως του Ευφράτη.

"Σήμερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Ράκας για πρώτη φορά και πήραν τον έλεγχο της αγοράς του Αλ-Χαλ", δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. "Η αγορά βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των SDF αλλά το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αντεπίθεση", πρόσθεσε.

Οι SDF επίσης ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την αγορά του Αλ-Χαλ σήμερα. Μετά την είσοδό τους στη Ράκα στις 6 Ιουνίου, οι δυνάμεις αυτές κατέλαβαν πέντε συνοικίες στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από το ΙΚ καθώς προωθούνται στο κέντρο της πόλης.