11 Ιουλίου 2017

Τούρκοι σωματέμποροι βασανίζουν και εκβιάζουν μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο-ντοκουμέντο από διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη

Τη χειρότερη μορφή εκμετάλλευσης και εμπορίας της ανθρώπινης σάρκας έχει λάβει στη γειτονική Τουρκία η διακίνηση (δείτε το βίντεο)...


... μεταναστών, παραπέμποντας περισσότερο σε καταστάσεις ομηρίας και βασανιστηρίων, παρά σε μεταφορά προς τον «παράδεισο» της Ευρώπης.

Βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δείχνει Πακιστανό μετανάστη να δέχεται άγρια χτυπήματα με ξύλα, ενώ οι διακινητές του έχουν φορέσει κουκούλα, απειλώντας να συνεχίσουν τα βασανιστήρια και να τον σκοτώσουν, αν η οικογένειά του δεν πληρώσει λύτρα.

Η κτηνωδία που παρουσιάζεται στο βίντεο λαμβάνει χώρα σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη. Ο μετανάστης από το Πακιστάν εκλιπαρεί να τον αφήσουν και να σταματήσουν να τον χτυπούν, οι διακινητές ωστόσο μοιάζουν αδίστακτοι και συνεχίζουν παρόλα ταύτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες από το Πακιστάν, αποδέχονται να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους διακινητές, σε ένα παρατραπεζικό σύστημα που το αποκαλούν «χαβάλα». Αν δεν καταβληθεί το ποσό, τότε υποβάλλονται σε φρικτά βασανιστήρια, μέρος των οποίων αποκαλύπτεται μέσω του συγκεκριμένου οπτικού ντοκουμέντου.