26 Ιουλίου 2017

Διαφωνούν και καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια

Περιστασιακό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό

Την διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κωνσταντίνος Κατσίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του...
... θα καταψηφίσει την ρύθμιση για τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια που εισήχθη στο νομοσχέδιο για του ΟΤΑ.

«Παρουσιάστηκε ως ρήγμα στους εταίρους από διάφορα ΜΜΕ, αλλά αποτελεί απλώς για ευθυγράμμισή μας με το χριστιανικό δόγμα», τόνισε ο κ. Κατσίκης μιλώντας στην Ολομέλεια και υποστήριξε ότι αυτό είναι το… μεγαλείο των συνεργασιών! « Συνεργάζομαι δεν σημαίνει εξαϋλώνομαι, αλλά συγκερασμός διαφορετικών απόψεων εις όφελος της πολιτείας και των πολιτών», υπογράμμισε ενώ είπε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι… εξουσιολάγνοι.

Ακόμα χαρακτήρισε την αποτέφρωσε ως βίαιη πράξη, αφού «η ιερότητα της ψυχής βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιερότητα του σώματος κατά το χριστιανικό δόγμα».

Υπενθυμίζετε ότι ο κ. Κατσίκης είχε προαναγγείλει, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, το ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποτέφρωση είναι μια βίαιη πράξη και πως ακόμη και αν τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν κατά συνείδηση».