9 Ιουλίου 2017

Παρίστανε τον 'εχθρό' σε άσκηση και κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική, σε νοσοκομείο της Ουκρανίας νοσηλεύεται ένας εικονολήπτης ειδησεογραφικού πρακτορείου της χώρας, ο οποίος τραυματίστηκε (δείτε τα βίντεο)...


... κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην πόλη Κριβόι Ρογκ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο εικονολήπτης προσφέρθηκε να κάνει τον "εχθρό" και κατέληξε πυροβολημένος στο λαιμό, με βαριές κακώσεις στον νωτιαίο μυελό. "Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, κατά τη διάρκεια άσκησης για τη σύλληψη υποτιθέμενου εχθρού, ο δημοσιογράφος δέχτηκε πυρά στον λαιμό εξαιτίας απροσεξίας στην χρήση των όπλων από εκπαιδευτή", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Λεπτομέρειες του περιστατικού γνωστοποιήθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Perviy Krivorozhskiy, στο οποίο εργάζεται ο εικονολήπτης. Όπως αναφέρεται, οι στρατιωτικοί ζήτησαν έναν εθελοντή από τους παρευρισκόμενους για να παίξει τον ρόλο "προβοκάτορα" που εισβάλει στο τοπικό συμβούλιο. Ο εικονολήπτης προσφέρθηκε και οι στρατιώτες διατάχθηκαν να "αποδείξουν τις ικανότητες τους", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Βίντεο της άσκησης, που προηγήθηκε του πυροβολισμού, δόθηκε στη δημοσιότητα από το ίδιο πρακτορείο. Ο εικονολήπτης φαίνεται να ρίχνεται με βία στο έδαφος, να του περνούν χειροπέδες και να οδηγείται εντός κτιρίου. Λίγα λεπτά αργότερα ακούγεται "ένας ήχος που μοιάζει με πυροβολισμό" από το εσωτερικό του κτιρίου και ένας στρατιώτης σπεύδει να ζητήσει βοήθεια.

Το ίδιο πρακτορείο δημοσίευσε και βίντεο από κλειστό κύκλωμα, που δείχνει τι συνέβη μέσα στο κτίριο.