9 Ιουλίου 2017

Επικίνδυνο όπλο σχεδιάζει η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στην απόκτηση θερμοβαρικών βομβών!

Σε ρεπορτάζ που (δείτε τα βίντεο)...
... δημοσίευσε χθες ο ιστοχώρος newsbeast, φαίνεται πως το καθεστώς Ερντογάν αναπτύσσει εγχώρια κάτω από άκρα μυστικότητα τα συγκεκριμένα όπλα, ενώ οι πληροφορίες που έχουν εντοπιστεί από το 2014, διαρρέουν… με το σταγονόμετρο.

Η είδηση είχε γίνει λίγο πολύ γνωστή τον περασμένο Μάιο, όταν στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Τουρκίας (ΤUBITAK), σε συνεργασία με κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασαν και τη θερμοβαρική έκδοση βόμβας Μk-82.

Τι είναι η θερμοβαρική βόμβα
Η συγκεκριμένη βόμβα χρησιμοποιεί το οξυγόνο της ατμόσφαιρας για την ανάφλεξη. Η έκρηξη πραγματοποιείται σε δύο στάδια. Αρχικά, με μία μικρή έκρηξη απελευθερώνεται εύφλεκτο υλικό σε υγρή μορφή ή σε σκόνη και στη συνέχεια πυροδοτείται με μία δεύτερη έκρηξη.

Στη σύγχρονη μορφή της ωστόσο, όπως παρουσιάστηκε από το ρωσικό στρατό, απαιτείται μόνο μία έκρηξη για την απελευθέρωση και την ανάφλεξη του υλικού. Οι θερμοβαρικές βόμβες είναι το πιο ισχυρό όπλο μετά τις πυρηνικές βόμβες. Είναι τέτοιο το μέγεθος της πίεσης και της θερμότητας που εκλύεται κατά την έκρηξη, που πολλοί επιστήμονες την ονομάζουν «μικρή ατομική βόμβα».

Συνήθως χρησιμοποιούνται για να πλήξουν στόχους που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της γης. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς οι θερμοβαρικές βόμβες εκρήγνυνται, κατακαίουν το οξυγόνο στην περιοχή και ουσιαστικά πνίγουν τα θύματά τους.