14 Ιουλίου 2017

Σε κατάσταση alert η Γαλλία: 86.000 αστυνομικοί και 7.000 στρατιώτες για την εθνική επέτειο

Για την ασφάλεια των εορταστικών εκδηλώσεων

Μαζί μ' αυτούς και 44.000 πυροσβέστες κινητοποιούνται το διήμερο για να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών...
... και των τουριστών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Οι αρχές επιτηρούν εκδηλώσεις, όπως χορούς και λαϊκές συγκεντρώσεις, όπως επίσης και τις τουριστικές περιοχές «σε υψηλή συχνότητα», διευκρινίζεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ιδιαίτερη προσοχή» θα δοθεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ζήτησε επίσης από τις περιφέρειες να αξιολογήσουν τις απειλές κατά τη διάρκεια «σημαντικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού» με στόχο να εφαρμόσει τα ενδεδειγμένα μέτρα. Στο Παρίσι σχεδόν 11.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα βρίσκονται επί ποδός για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις, όπως την στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει την Παρασκευή στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κι όπου θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έγινε γνωστό χθες Τρίτη από την αστυνομική διεύθυνση.

Μια μεγάλη συναυλία, με δωρεάν είσοδο, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ στο Σαμπ ντε Μαρ, πριν από το σόου πυροτεχνημάτων στον Πύργο του Άιφελ, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. Ζώνες ασφαλείας θα οριστούν στα Ηλύσια Πεδία και το Σαμπ ντε Μαρ.

Επιπλέον, στη Νίκαια, έναν χρόνο μετά την επίθεση στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ με 86 νεκρούς, έχει προγραμματιστεί να γίνει μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, πολλών μελών της κυβέρνησης και άλλων προσωπικοτήτων.

Σχεδόν 1.200 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας θα αναπτυχθούν, σημειώνει το υπουργείο, όπως επίσης «εκατοντάδες πυροσβέστες, δημοτικοί αστυνομικοί, ιδιωτικοί σωματοφύλακες και εθελοντές».