14 Ιουλίου 2017

Μίχαλος: 6.200 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή στη Ρουμανία

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου & Περιβάλλοντος κ. Gabriel Gheorghe, με...
... την ευκαιρία της διοργάνωσης στο ΕΒΕΑ επιχειρηματικής ημερίδας με θέμα τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά της Ρουμανίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «Η Ρουμανία είναι σταθερά μεταξύ των δύο πρώτων προορισμών για τις ελληνικές επενδύσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα δραστηριοποιούνται στη χώρα περισσότερες από 6.200 εταιρίες με ελληνική συμμετοχή. Με συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο που αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης ξένων άμεσων επενδύσεων στη Ρουμανία.

» Μάλιστα, όπως εκτιμά το Γραφείο ΟΕΥ στη Ρουμανία, εάν υπολογιστούν και οι ελληνικές επενδύσεις μέσω άλλων χωρών –όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο– το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Με τις ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις να αντιπροσωπεύουν το 4,4% σχεδόν του συνολικά επενδεδυμένου κεφαλαίου στη χώρα και το 3% σχεδόν του συνόλου των εταιριών».