28 Ιουνίου 2017

Υπερόπλο είναι έτοιμη να παράγει η Β. Κορέα, και τρομοκρατεί τις μεγάλες δυνάμεις; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πιονγιάνγκ έχει αποδείξει την ικανότητά της να παράγει υδρογόνο-3, ένα ραδιενεργό ισότοπο υδρογόνου το οποίο είναι γνωστό και ως τρίτιο, υλικό το οποίο (δείτε το βίντεο)...
... είναι "απαραίτητο για τη δημιουργία βόμβας υδρογόνου, δήλωσε ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ την Τρίτη.

"Τα στοιχεία είναι αρκετά σαφή", δήλωσε ο καθηγητής Siegfried Hecker στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, ότι "η Βόρεια Κορέα είναι ικανή να παράγει τριτίο", βασιζόμενοι στην εμπειρία τους, μπορούν πλέον να καταστήσουν το λίθιο-6 κεντρικό στοιχείο για τη δημιουργία υδρογόνου-3.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι Βορειοκορεάτες μπορούν να δημιουργήσουν το τριτίο, έχουν πλέον στη διάθεσή τους το "βασικό στοιχείο" που απαιτείται για την κατασκευή θερμοπυρηνικών όπλων, όπως η βόμβα υδρογόνου, σύμφωνα με τον Hecker.

Εξάλλου ο δικτάτορας της Β. Κορέας, Κίμ Γιόνγκ Ούν κατέστησε πολύ σαφή την πρόθεσή του να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο ανεξάρτητα από τις όποιες πιέσεις ή κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα. Η ίδια Πιονγιάνγκ είχε αναφέρει ότι είχε στη διάθεσή της μια βόμβα υδρογόνου "πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση." Αν η κεφαλή ήταν συνδεθεί με ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, και βληθεί εναντίον της Νέας Υόρκη, όλοι οι άνθρωποι εκεί θα σκοτωθούν εκεί αμέσως".

Ο Hecker εκτιμά ότι το απόθεμα πυρηνικών κεφαλών της Β. Κορέας θα παραμείνει στις 25, αν και πιστεύει ότι οι Βορειοκορεάτες είναι ικανοί να κατασκευάσουν έξι με επτά πυρηνικές κεφαλές το χρόνο.