27 Ιουνίου 2017

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να φτιάξει στη Β. Κορέα τουριστικά θέρετρα όπως της Ισπανίας!

Είκοσι αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα ταξίδεψαν με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ισπανία και επί ένα μήνα γύριζαν σε όλη την χώρα παρατηρώντας, κατεξοχήν...


... τα τουριστικά θέρετρα.

Στόχος της αποστολής ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας El Confidencial, να δημιουργήσουν στη Βόρεια Κορέα τουριστικούς προορισμούς παρόμοιους με τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της μεσογειακής χώρας.

Εξαιρετική εντύπωση έκανε στους Βορειοκορεάτες η παραλιακή πόλη Μπενιντόρμ στην επαρχία Αλικάντε, η οποία από μικρό ψαροχώρι την δεκαετία του 1960 έχει εξελιχθεί στον απόλυτο τουριστικό προορισμό με τις παραλίες της, τα ξενοδοχεία και τους ουρανοξύστες της. Το θέρετρο «Κόστα Μπλάνκα» (Costa Blanca) και το πάρκο αναψυχής «Τέρα Μίτικα» (Terra Mítica) στο Μπενιντόρμ ενθουσίασαν την αποστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ η επίσκεψη στην Βαρκελώνη άφησε τους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους αδιάφορους.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη αποκάλυψε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί να δημιουργήσει τουριστικό θέρετρο στην παράκτια πόλη Γουονσάν, στο ανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, με στόχο την προώθηση του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού τουρισμού.

«Θέλαμε να επικεντρωθούμε στις παραλίες γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας και τόνισε ότι μέχρι τα μέσα του 2018 η Γουονσάν θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες. Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι αρχικά θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου με κάμπινγκ και όχι με πολυώροφα ξενοδοχεία, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.