27 Ιουνίου 2017

Ισραήλ: Ρουκέτα που εβλήθη από τη Γάζα έπληξε στο νότιο τμήμα της χώρας!

Προβοκατόρικος ρόλος "παλαιστινιακών" οργανώσεων

Μια ρουκέτα η οποία εβλήθη από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε και εξερράγη απόψε στο νότιο Ισραήλ, χωρίς πάντως...
... να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Η ρουκέτα έπληξε την περιοχή Σαάρ Χανεγκέβ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σπάνια αναλαμβάνεται η ευθύνη για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες συνήθως αποδίδονται σε ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις. Μολαταύτα η κυβέρνηση του Ισραήλ επιρρίπτει μόνιμα την ευθύνη για αυτές στη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, και γενικά προχωρά σε βομβαρδισμούς εγκαταστάσεων και βάσεων του ένοπλου βραχίονά της σε αντίποινα.

Το Ισραήλ και η Χαμάς τηρούν μια εύθραυστη ανακωχή που κηρύχθηκε μετά το τέλος του πολέμου του 2014, του τρίτου αφότου το ισλαμιστικό κίνημα πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Σχόλιο: Χρόνια τώρα παρακολουθούμε την δράση "παλαιστινιακών" οργανώσεων, που δίνουν την αφορμή στο Ισραήλ να πλήξει τους Παλαιστίνιους. Ποτέ, μα ποτέ, κάποια από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται στο ισραηλινό έδαφος, δεν έπληξε κάποιον στρατηγικό στόχο. Ρίχνονται όπου λάχει, χωρίς να επιφέρουν κάποια ζημία στο Ισραήλ.

Είτε οι ηγεσίες αυτών των δήθεν "παλαιστινιακών" οργανώσεων χρηματοδοτούνται από το Ισραήλ, είτε ανάμεσά τους υπάρχουν Ισραηλινοί πράκτορες που τους κατευθύνουν σε πράξεις που ωφελούν το Ισραήλ.