28 Ιουνίου 2017

Πέταξαν χειροβομβίδες από ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας (ΒΙΝΤΕΟ

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει χαοτική

Στο χάος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο η Βενεζουέλα καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (δείτε τα βίντεο)...

... κατά του καθεστώτος Μαδούρο.

Τελευταίο περιστατικό η επίθεση με τέσσερις χειροβομβίδες κατά του Ανωτάτου Δικαστήριου, την οποία ο Νίκολας Μαδούρο χαρακτήρισε ως τρομοκρατική πράξη. Πίσω από την επίθεση, από την οποία δεν τραυματίστηκε κανείς καθώς οι χειροβομβίδες δεν εξερράγησαν, φέρεται να βρίσκεται το πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας (CICPC) Νίκολας Πέρεζ.

Είχε προηγηθεί ώρες πριν η απειλή Μαδούρο ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του θα πάρουν τα όπλα σε περίπτωση που επιχειρηθεί η ανατροπή της κυβέρνησής του από «αντιδημοκρατικές δυνάμεις».

Η στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε, μάλιστα, από βίντεο που δείχνει το ελικόπτερο να πετάει πάνω από κυβερνητικά κτήρια με τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι όσοι επέβαιναν σε αυτό έριξαν και 15 πυροβολισμούς, καθώς ο Μαδούρο κατήγγειλε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ώρες πριν το περιστατικό ο Πέρεζ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο έχοντας πίσω του τέσσερις μασκοφόρους που κρατούσαν όπλα. Στο βίντεο φαίνεται να λέει τα εξής:

«Αδέρφια μου Βενεζουελάνοι, σας μιλώ εξ ονόματος του κράτους. Είμαστε μια ομάδα στρατιωτικών αστυνομικών και πολιτών που αναζητούμε μια λύση απέναντι σε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση. Έχουμε δύο επιλογές: ή να κριθούμε στο μέλλον από τις συνειδήσεις μας και τους πολίτες ή να ξεκινήσουμε σήμερα την προσπάθεια απελευθέρωσης από αυτή τη διεφθαρμένη κυβέρνηση».