14 Ιουνίου 2017

Όχι και εξαρτάται η επιβίωση της Ελλάδας από τα Σκόπια!

Τι ρόλο παίζει η Tageszeitung;

Στο άρθρο της DW για τις εξελίξεις στη διένεξη για το όνομα των ΣΚοπίων με την Ελλάδα, όπως αυτές αποτυπώνονται...
... στον γερμανικό Τύπο, μου έκανε εντύπωση η τελευταία παράγραφος που αναφέρεται ότι οι δύο χώρες «εξαρτώνται η μία από την άλλη»…

Σε αυτό το σημείο πραγματικά εντυπωσιάζομαι… ευτυχώς που η DW μας άνοιξε τα μάτια, γιατί μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι κανείς στην Ελλάδα είχε συνειδητοποιήσει ότι η ύπαρξή μας εξαρτιόταν από τα Σκόπια.

Φαίνεται ότι τελικά είχε δίκιο ο Νίκολα Γκρουέφσκι και έκανε όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Είναι προφανές, ότι ο άνθρωπος είχε αντιληφθεί ότι έχει να κάνει στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ με ένα σύνολο ανθρώπων χαμηλής αντίληψης και νοημοσύνης, οπότε, «έβρισκε και τα έκανε», που λένε.

Ο Γερμανός συντάκτης (τρομάρα του, ξεφτιλίζει τον όρο συντάκτης ο ανόητος) του άρθρου της Tageszeitung του Βερολίνου, πιστεύει ότι μία «χώρα» όσο ένας νομός της Ελλάδας, χωρίς έξοδο στην θάλασσα, που δεν διαθέτει καν αγροτική παραγωγή ικανή να καλύψει τις ανάγκες της, για να μην αναφερθούμε σε οποιαδήποτε άλλη οικονομική πραγματικότητα.

Μια «χώρα» που ζει από τις ελληνικές επενδύσεις και τα χρήματα των Βόρειοελλαδιτών που της «τα ακουμπάνε» στο καζίνο εκεί, αλλά και από τα εμβάσματα των Σκοπιανών της διασποράς, έχει την δύναμη να ελέγξει τον οποιονδήποτε γείτονα της. Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε ακόμη.
Γιώργος Αναγνωστόπουλος, defence-point