13 Ιουνίου 2017

«Αποβολή» Κασιδιάρη από κοινοβουλευτικές εργασίες και περικοπή μισθού

Εισήγηση στον πρόεδρο της Βουλής για το επεισόδιο με τον Δένδια

Την εξάντληση των πειθαρχικών μέτρων που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για την τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη "μετά...


... την απρόκλητη βίαιη επίθεση κατά του Νίκου Δένδια στην αίθουσα της Ολομέλειας" εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η απόφαση ελήφθη κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, σχεδόν ομόφωνα (σ.σ καταψήφισε ο Χρ. Παππάς). Σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές προβλέπουν στέρηση λόγου ή συμμετοχής σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των επιτροπών και περικοπή του 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης.

Επίσης η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την απαγόρευση της συμμετοχής των μελών της ΧΑ σε κοινοβουλευτικές αποστολές προς το εξωτερικό έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία καθώς αρκετοί βουλευτές αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους. Τέλος, συστάσεις και επιβολή των προβλεπόμενων ποινών αποφασίστηκε και για τον Γ. Σαχινίδη της ΧΑ "για το μισαλλόδοξο υλικό που μοίραζε σε μαθητές δημοτικού εντός του Μεγάρου της Βουλής", λέγει η εισήγηση.