13 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: Εξαιρετικός ο Τσακαλώτος, κρίμα που δεν τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας

Ενώ βλέπει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης

Απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βγήκε ο Έλληνας ομόλογός του Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγα...
... εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ.Σόιμπλε σε on the reccord δήλωσή του, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ.Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Παίρνει συνέχεια τηλέφωνο τη Μέρκελ
Ο κ.Σόιμπλε μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου, το έκανε ακόμη χειρότερο, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, «παρόλ', αυτά συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας τους ύμνους για τον Έλληνα ομόλογό του τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή».

Πάντως, την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο. «Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.