19 Ιουνίου 2017

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στηρίζει Έντι Ράμα στις αλβανικές εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση 'Top Channel', αναφέρθηκε τόσο στις αλβανικές εκλογές όσο...
... και στις τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία.

Παράλληλα προειδοποίησε την αλβανική κυβέρνηση για τα εκπαιδευτικά μουσουλμανικά ιδρύματα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που λειτουργούν στην Αλβανία, ζητά να κλείσουν «για να μην μπει σε κίνδυνο η Αλβανία, όπως η Τουρκία πριν από ένα χρόνο».

Τόνισε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία με τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και τις υπολογίζει σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ «περισσότερα από όσα έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Και συνέχισε «η Αλβανία είναι μία χώρα με μοναδική πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία και από αυτήν την άποψη υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών.

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να διαιρέσουν τη χώρα. «Προσεύχομαι να σπάσει το κεφάλι τους στο τοίχο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια ειδική σχέση με τους Αλβανούς πρωθυπουργούς, αλλά φαίνεται ότι η σχέση με τον Έντι Ράμα, προχωρεί πολύ περισσότερο. Μάλιστα, δεν θα διστάσει να τον συγχαρεί στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας», έγραψε με έκπληξη αλβανικό κείμενο.

Συγχρόνως ζήτησε από τον Ράμα να έχει καλή σχέση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγαπητό μου φίλο και πρωθυπουργό Έντι στις προσπάθειές του. Επίσης και τον εκλεγμένο πρόεδρο, προσωπικά είμαι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ τους», είπε ο Ερντογάν.