27 Ιουνίου 2017

Ελικόπτερο Apache καταστρέφει στόχο με όπλο λέιζερ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αμερικανικός στρατός έχει χτυπήσει με επιτυχία έναν στατικό στόχο χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό όπλο λέιζερ τοποθετημένο σε ελικόπτερο Apache AH-64.

Σύμφωνα με...

... την Raytheon, ήταν η πρώτη φορά που ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα λέιζερ σε ατρακτίδιο έπληξε με επιτυχία στατικό στόχο από ελικόπτερο. Το όπλο είναι σχεδόν αθόρυβο και αόρατο το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο για τους εχθρούς να ανιχνεύσουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης στο εγγύς μέλλον.

Το σύστημα, στο πλαίσιο δοκιμών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ανίχνευσε και έπληξε στόχο σε απόσταση 1,4 χλμ, χρησιμοποιώντας για τους σκοπούς της στόχευσης μια ειδική παραλλαγή του Multi-Spectral Targeting System της Raytheon- έναν προηγμένο, ηλεκτροοπτικό υπέρυθρο αισθητήρα, ο οποίος συνδέθηκε με το λέιζερ.

Τα συστήματα λέιζερ είναι τοποθετημένα στα Apache από το 1984 όταν τέθηκαν για πρώτη φορά σε λειτουργία. Ωστόσο, ήταν χαμηλής ισχύος και δεν μπορούσαν παρά να κατευθύνουν πυραύλους αέρος-εδάφους.Αυτά τα λέιζερ στοχεύουν σε ευθεία γραμμή με υψηλή ακρίβεια, χωρίς να χρειάζονται πυρομαχικά. (onalert)