13 Ιουνίου 2017

Λέσβος: Νεκρή ανασύρθηκε η εγκλωβισμένη 45χρονη (ΒΙΝΤΕΟ)

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων

Νεκρή ανασύρθηκε στις 20:20 το βράδυ της Δευτέρας μία εγκλωβισμένη στα ερείπια 45χρονη γυναίκα, στη Βρίσα της Λέσβου. Η εύρεση (δείτε το βίντεο)...


... της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούσαν εκεί, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Επί αρκετή ώρα επικράτησε ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τη νεκρή υπάρχει κι άλλη εγκλωβισμένη στο ίδιο χωριό, χωρίς κανένας να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη και άλλου εγκλωβισμένου. Άλλωστε, και νωρίτερα, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι απεγκλώβισε και ένα ζευγάρι, χωρίς να έχει γίνει νωρίτερα καμία αναφορά γι' αυτή την επιχείρηση.

Το θρίλερ επέτειναν με δηλώσεις τους στελέχη της αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αναφερόταν επισήμως ότι η νεκρή ήταν 45 ετών, ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο Σκάι ανέφερε ότι η νεκρή ήταν περίπου 60 ετών, προκαλώντας σύγχυση. 

Τα σωστικά συνεργεία που πλησίασαν στο χωριό με μεγάλη δυσκολία, αφού έχει αποκοπεί ο δρόμος προς το χωριό, προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν σημάδια ζωής. Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα, 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στα κέντρα υγείας επέστρεψαν κοντά στις οικογένειές τους.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Εστάλησαν λεωφορεία στο χωριό, προκειμένου να παραλάβουν τους κατοίκους του και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ταυτόχρονα, ο στρατός έστησε σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λέσβου άνοιξε δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο χωριό Μελίντα, στα νότια του νησιού. Μεγάλες ζημιές και στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι με την Μυτιλήνη. Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε Πλωμάρι και Βρίσα, όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι στην είσοδο του χωριού. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε διάστημα μόλις 2 ωρών, έχουν καταγραφεί 10 ισχυροί μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο αριθμός των ισχυρών μετασεισμών ανεβαίνει στους 16, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι πάνω από 4 Ρίχτερ. Ο ένας σημειώθηκε μόλις 3 λεπτά μετά τον κυρίως σεισμό (15:35) και ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος καταγράφηκε στις 15:32, μεγέθους 4 Ρίχτερ. Ο τρίτος σημειώθηκε στις 15:35 και ήταν 4,4 Ρίχτερ. Ένας ακόμη καταγράφηκε στις 17:19 και ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο τελευταίος ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί της Λέσβου και την ευρύτερη περιοχή, στις 21:25. Το επίκεντρο του μετασεισμού ήταν στα 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πλωμαρίου. Το εστιακό βάθος, παρ' ότι βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή, ήταν εξαιρετικά χαμηλό, μόλις στα 2 χιλιόμετρα.