31 Μαρτίου 2017

Επίθεση της Χουριέτ στον Κοτζιά

Άρα, κάνει καλά την δουλειά του

Με ένα σκληρό άρθρο η αγγλική έκδοση της Χουριέτ επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Ο τίτλος...


... του άρθρου είναι: «Οι έλληνες δεν χρειάζονται εχθρούς».

Το άρθρο που υπογράφει ο Γιουσούφ Κανλί ξεκινάει λέγοντας: «Όταν εκνευριζόμαστε με τις απρεπείς συμπεριφορές των φίλων μας λέμε συχνά "όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθούς;".

Βλέποντας την άθλια συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά από όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μάλλον η φράση αυτή πρέπει να παραφραστεί ως εξής: "Με τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, χρειάζονται οι Έλληνες εχθρούς;"» Και συνεχίζει γράφοντας ότι η κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό συνέβη λόγω της Ηράκλειας συμβολής του Κοτζιά.

Πάντως πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν στο OnAlert ότι για να υπάρχουν τέτοια άρθρα στον τουρκικό τύπο μάλλον κάτι σωστό κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος ενοχλείται τότε αντιδρά και μάλιστα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τον χειρότερο τρόπο μέσω των ΜΜΕ. Η κοινή λογική λέει, ότι ο κ. Κοτζιάς προκάλεσε τις τουρκικές αντιδράσεις επειδή ακριβώς η στάση του για το Κυπριακό "ενόχλησε" την γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt δήλωσε οτι "μπορώ να φανταστώ την Άγκυρα να απαιτεί τελικά την παραμονή μίας επίλεκτης μονάδας Τούρκων στρατιωτών (σ.σ.στην Κύπρο).

Αυτό, φυσικά, δεν γίνεται. Για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρξει μία ρήτρα λήξης ισχύος (sunset clause), η οποία θα καθορίζει σαφώς ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει σε συγκεκριμένη ημέρα να έχει εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα του νησιού και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης".

Η Άγκυρα είναι εμφανώς ενοχλημένη από την απαίτηση του Υπουργού Εξωτερικών να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο αλλά και από το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς παραμένει σταθερός ως προς αυτήν την απαίτηση.