16 Φεβρουαρίου 2017

Τους «έτσουξε» η επίσκεψη Α/ΓΕΣ στο Φαρμακονήσι…

Η επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο Φαρμακονήσι, είναι κατά τα φαινόμενα ο λόγος που οδήγησε...
... τους Τούρκους να εκφράσουν έμπρακτα τη δυσαρέσκειά τους, καθώς μάλλον θα προτιμούσαν μια τελετή… παράδοσης-παραλαβής όσων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων διεκδικούν.

Μήπως τους ενόχλησε η επίσκεψή του στη Λέρο και την Κω; Ρωστάμε για να το ξέρουμε και αν μπορούν να μας στείλουν πού να στέλνουμε για έγκριση το πρόγραμμα επισκέψεων των αρχηγών των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην τους κακοκαρδίζουμε.

Μέχρι να τα κανονίσουμε όλα αυτά όμως, μήπως να πρόσεχαν λιγάκι, διότι ο τρόπος που πετούν τελευταία και στο ύψος που πραγματοποιούν τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις τους, περνούν ένα σωρό αεροπορικοί διάδρομοι της πολιτικής αεροπορίας που ελέγχονται από το FIR Αθηνών και αν γίνει καμιά «στραβή», οι φίλοι και γείτονές, θα τρέχουν και δε θα φτάνουν που λέμε κι εμείς στην Ελλάδα.

Στα συγκεντρωτικά των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων της ημέρας, στο FIR Αθηνών εισήλθαν χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως δυο ζεύγη οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών και 3 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αρχιπελάγους. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. (defence-point)