6 Σεπτεμβρίου 2016

Τι σου χρωστούσε ακριβώς ο ΣΚΑΪ υπουργέ Σπίρτζη;

Δεν το χωρά ανθρώπου νους αυτό που συμβαίνει με υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι προβαίνουν σε πραγματικά αψυχολόγητες δηλώσεις που δε κάνουν να αναρωτιέσαι...


... ποια είναι ακριβώς η πνευματική τους κατάσταση την ώρα που εκστομίζουν τέτοια λόγια.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ –που αλλού;– μας είπε ότι η στάση των σταθμών ALPHA και Star κατά τη διαγωνιστική περίοδο οι οποίοι δεν πήραν άδεια ήταν «αξιοπρεπής» σε αντίθεση «με άλλους που πήραν αλλά δεν επέδειξαν ευπρέπεια». Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εννοεί τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος έχει επιλέξει για τους δικούς του λόγους και ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Να μην του πούμε ότι ο ALPHA ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου –με ευπρέπεια, έτσι κύριε υπουργέ μας;– ενώ διάφοροι «τραγουδούν» στην δημοσιογραφική «πιάτσα» ότι το STAR «δεν θα πάει χαμένο», χωρίς να μπορούμε παρά μόνο να εικάσουμε για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Όμως, επιθυμούμε ειλικρινά να τον ρωτήσουμε, τι ακριβώς νομίζει ότι του χρωστά ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός που κατηγορεί. Του χρωστά αυτού και της κυβέρνησης να του συμπεριφέρεται διαφορετικά διότι τον αδειοδότησαν; Έχει τρελαθεί εντελώς; Δε φτάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια που συμφώνησαν να εισπράξουν; Περιμένουν και ευχαριστώ λες και δικαιούνταν να τον αποκλείσουν αν πλειοδοτούσε;

Ας μας το πει κι αυτό, αν και περί του είδους της δημοκρατίας που έχουν στο κεφάλι τους οι θαυμαστές του Τσάβες, πρώην «αστέρια» της περιόδου που ξεκίνησε το δράμα της χρεοκοπίας της χώρας, ποτέ δεν αμφιβάλαμε.

Διότι το να ασχοληθείς με τους παραλογισμούς του τύπου ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας –μέχρι και ο Κατρούγκαλος τους άδειασε– δεν αξίζει καν τον κόπο, στερούνται πάσης λογικής. Οι άνθρωποι βέβαια αυτό που επιδιώκουν είναι να ελέγξουν την ενημέρωση, όπως πιστεύουν ότι έκαναν οι προηγούμενοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Μπορεί να έχουν δίκιο επ’ αυτού, όμως οι ίδιοι δεν κομίζουν τίποτα το καινούργιο, ενώ αυτό που πρεσβεύουν δείχνει πολύ προβληματικό, ειδικά τώρα που έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα του συγκεκαλυμμένου –ή μήπως όχι, είναι ο κατά δήλωση αριστερός εαυτός του– φασίστα Μαδούρο. (defence-point)