13 Μαΐου 2016

Παππάς: Δεδομένη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά και τα όσα δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Όπως τόνισε...


... είναι άλλωστε μέρος της συμφωνίας.

«Μπορούμε να θεωρήσουμε την παρουσία του ΔΝΤ ως δεδομένη, γιατί είναι μέρος της συμφωνίας. Δεν βάλαμε εμείς θέμα για την παραμονή του», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ημερίδα Εuropean Institute: Greece Turning the Page στην Ουάσινγκτον.

Ο Νίκος Παππάς βρίσκεται από την Πέμπτη (12.05.2016) στις ΗΠΑ για επαφές με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και αναζήτηση επενδύσεων.  Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι «η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί» αλλά «το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό».

Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα πού φαίνεται αποδοτικό», προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «εν μέρει» την κυριότητα του προγράμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, τον σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για ευρωπαϊκά θέματα Τσάρλι Κάπτσεν, ενώ σήμερα Παρασκευή (13.05.2016) θα δει και τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους κορυφαίων funds.

Γεωργιάδης: Μοίραζαν σανό...
Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είπε: «θυμίζω το σανό που μοιράζανε στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες, ότι εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε το Ταμείο και αυτοί ήταν οι λεβέντες που το πολεμάγανε».

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Έκανε και tweet γράφοντας: «Ο Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζει ότι η Κυβέρνησή του επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα....καταλάβατε;».