30 Μαΐου 2016

Ο Τσίπρας ζητά από τους υπουργούς του "να κυβερνήσουν"

Μετά από ενάμιση χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται!

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προγραμματίζει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μέσα στις επόμενες μέρες.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες...


... που έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες εμφανίζουν τον πρωθυπουργό έτοιμο να «περάσει», με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ένα σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς του, το οποίο όπως μαθαίνουμε θα είναι το εξής: «Και τώρα, ήρθε η ώρα να κυβερνήσετε...».

Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ανακούφισης από τη στιγμή που:
Α) η χώρα διασφάλισε τη δόση που επεδίωκε από τους δανειστές της και έτσι θα είναι σε θέση να τακτοποιήσει τις ανελαστικές της υποχρεώσεις το προσεχές διάστημα

Β) μπορεί να μην επιτεύχθηκε απολύτως ο στόχος για τη διευθέτηση του χρέους, ωστόσο κοινή είναι η αντίληψη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι "πήραμε ό,τι μπορούσαμε παραπάνω" και σε αυτό το μέτωπο.

Συνεπώς, θα υποστηρίξει ο κ. Τσίπρας, τώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης μπορούν απερίσπαστα να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δώσουν προτεραιότητα στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δυσχερής.

Ηδη, ατύπως, αυτό που κυκλοφορεί στα υπουργικά γραφεία είναι ότι «όλοι θα κριθούμε για το έργο μας μέσα στο επόμενο τρίμηνο». Το πρόβλημα είναι ότι μεσολαβεί το ...ελληνικό καλοκαίρι, που παραδοσιακά δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία για την παραγωγή έργου. Από το Μαξίμου, πάντως, υποστηρίζουν ότι αυτός ο κανόνας δεν θα ισχύσει φέτος για το υπουργικό συμβούλιο.