30 Μαρτίου 2015

Spiegel: Η Ελλάδα χάρισε τα χρέη του ΠΑΟΚ στο φίλο του Πούτιν

Απίστευτη παραπλανητική προπαγάνδα των Γερμανών

Η είδηση της λύσης που έχει δοθεί στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα...


... η ιστοσελίδα «spiegel.de» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της πως «Η Ελλάδα ελευθερώνει από τα χρέη την ομάδα του φίλου του Πούτιν».

Στο δημοσίευμα συνδέεται η φιλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις αναβαθμισμένες σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη ρωσική.

Στην πραγματικότητα οι Γερμανοί προχωρούν σε νοηματικές ακροβασίες, καθώς φαίνεται να αγνοούν, ηθελημένα ή μη, αφενός ότι η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά όλες τις ανώνυμες εταιρείες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, και αφετέρου ότι αν με κάποιο κόμμα είχε αναπτύξει σχέσεις ο Ιβάν Σαββίδης, αυτό είναι η ΝΔ - θυμίζουμε την υποψηφιότητα και εκλογή του Θεόδωρου Ζαγοράκη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά και τις συναντήσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ κατά το παρελθόν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Φαίνεται ότι τα μηνύματα που πήγαν να περάσουν Έλληνες πολιτικοί που εκλέγονται στην Αθήνα, όπως ο Χάρης Θεοχάρης, βρήκαν ευήκοα ώτα στον γερμανικό Τύπο, που ακολουθεί τη λογική: Ο αστυνόμος είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι...