31 Μαρτίου 2015

Χαμός ξανά με τη Ζωή: Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δώσει το λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ.Κατρούγκαλο, για (δείτε το βίντεο)…


... να απαντήσει επί προσωπικού στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα στο Κοινοβούλιο, που έφερε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, εξοργισμένος ο κ. Σαμαράς φώναζε στους διαδρόμους: «Είναι ντροπή! Συμπεριφέρεται σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όχι ως Πρόεδρος Βουλής. Έχω ζήσει εδώ σκληρές ώρες με Αλευρά. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά».

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς επανήλθε στη δευτερολογία του στην κόντρα του με την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για «σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς», λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανοίκεια και απαράδεκτη επίθεση του κ.Σαμαρά κατά του υπουργού, ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επί προσωπικού καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να έχει υπογράψει συμφωνητικά για επαναπροσλήψεις με προμήθεια.

Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα η κυρία Κωνσταντοπούλου να του απαντήσει: «προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ». Αμέσως ο κ. Σαμαράς εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

«Καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς», είπε η πρόεδρος της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και του πρώην προέδρου, Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος φώναξε: «αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του κανονισμού της Βουλής».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος φώναξε έντονα και η πρόεδρος της Βουλής του επεσήμανε: «Αυτόν τον τρόπο "απαιτώ να μου δώσετε τον λόγο" που τον βρήκατε;». «Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής που να μην την υπονομεύετε με παραβιάσεις του Κανονισμού, με πρόκληση έντασης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Δεν είναι δυνατόν η Πρόεδρος της Βουλής να βαθμολογεί τους ομιλητές», είπε.