9 Σεπτεμβρίου 2014

Μαγεύει το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη ΔΕΘ (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Κλέβει τις εντυπώσεις στην 79η ΔΕΘ το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας με τους επισκέπτες να σχηματίζουν ουρές έξω από το περίπτερο 1. Η Voria.gr σας ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο της σοκολάτας

Γεύση και άρωμα (δείτε εικόνες και βίντεο)...


... σοκολάτας, πλούσιες εικόνες από την αγαπημένη λιχουδιά, ενθουσιασμός και χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους είναι το σκηνικό στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας.

Από το Σάββατο που άνοιξε τις πύλες του στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καθημερινά εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες, που πολλές φορές τις απογευματινές ώρες σχηματίζουν ουρές έξω από το κτήριο. Σε ένα χώρο 2.500 τμ εκτυλίσσεται ένα γευστικό και μαγευτικό ταξίδι στην σοκολάτα.

Αφού πρώτα σας καλωσορίσουν οι άνθρωποι του μουσείου ξεκινά το ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας και στην ανακάλυψη του κακάο από τους Αζτέκους.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης μπαίνει μέσα σε μία μικρή ζούγκλα, με κλιματολογικές συνθήκες αντίστοιχες με εκείνες του Αμαζονίου. Στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του κακάου ταξιδεύει τους επισκέπτες το σκηνικό με την πασσαλόκτιστη καλύβα του Αμαζονίου.

Ένας πραγματικός Λαβύρινθος που παραπέμπει στο «Ταξίδι της σοκολάτας», είναι το σημείο της περιπέτειας και της εμπειρίας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πάρκου, μετά τον λαβύρινθο, που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών είναι η λιωμένη σοκολάτα που ρέει… Ο μοναδικός καταρράκτης σοκολάτας, ύψους 3 μέτρων, που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Στο δεύτερο τμήμα, ο επισκέπτης ξεναγείται στην παραγωγή μπισκότου και σοκολάτας, όπου στο τέλος μπορεί να βουτήξει το μπισκότο του σε ένα σιντριβάνι σοκολάτας, στο χημείο σοκολάτας, στο Green room όπου μπορεί να σοκολατο-φωτογραφηθεί, στη Γκαλερί των γλυπτών και να δει σοκολατο-δημιουργίες από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Το εισιτήριο για το μαγικό ταξίδι στη σοκολάτα θα είναι 5 ευρώ, ενώ τις ημέρες που θα λειτουργήσει η 79η ΔΕΘ θα είναι στα 2,5 ευρώ.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας βρίσκεται στη ΔΕΘ, Εγνατίας 154, Περίπτερο 1 και αναπτύσσεται σε 2.500τμ. και θα έχει διάρκεια μέχρι 6 Μαρτίου 2015.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9:00-14:00 και 17:00-20:00, ΣΚ 11:00-20:00, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ: Καθημερινές 16:-22:00, ΣΚ 10:00-22:00 (της Κάτιας Γερακαρίτου - voria.gr)