18 Σεπτεμβρίου 2014

Παναθηναϊκός-Ντινάμο Μόσχας 1-2 (BINTEO)

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Europa League o Παναθηναϊκός καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ντινάμο Μόσχας στην πρεμιέρα των ομίλων. Σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια (δείτε το βίντεο)...


... του αγώνα καθώς πλην των δυο γκολ είχαν και δυο δοκάρια.

Από την πλευρά τους οι πράσινοι πάλεψαν στα ίσια το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πριν από την αναμέτρηση πως οι Ρώσοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα, ανώτερη, με περισσότερους έμπειρους και ποιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Το τριφύλλι ουσιαστικά ανέβηκε μετά το 60' της αναμέτρησης και ενώ ήταν ήδη πίσω με δυο τέρματα, αλλά στα 30 λεπτά που έπαιξε ως ίσο προς ίσο την Ντινάμο είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, δεν τα κατάφερε καθώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι στάθηκε και άτυχος.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με μια έκπληξη καθώς έβαλε τον Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης και ως πλάγιους τους Κλωναρίδη, Καρέλη θέλοντας να χτυπήσει στην ταχύτητα και στα κλεψίματα τους αμυντικούς της Ντινάμο.

Δεν τα κατάφερε όμως παρά το γεγονός ότι ο Ντίνας ήταν πάρα πολύ καλός εκτός περιοχής όταν έμπαινε μέσα στην περιοχή έχανε τις μονομαχίες από τους στόπερ της ομάδας του Τσερτσέσοφ.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι και παρά τις απουσίες που είχαν στο χώρο του κέντρου στο πρώτο μέρος έχοντας καλή κυκλοφορία και passing game έφταναν μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί. Από μια πολύ καλή συνεργασία όμως ήρθε το 0-1 στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι και πάλι με ένα απίστευτο τέρμα έκαναν το 0-2 και είχαν και ευκαιρία για το 0-3. Από το 60' και μετά όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και πίεσε την άμυνα της Ντινάμο για κάτι καλό. Έφτασε στην μείωση του σκορ με τον Ντίνα αλλά παρά τις ευκαιρίες που είχε κυρίως με τον Δώνη δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (75' Πέτριτς), Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (57' Δώνης), Ντίνας, Καρέλης.

Ντινάμο Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Σάμπα, Ντούγκλας, Μπούτνερ (68' Γκρανάτ), Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Ντούτζακ, Κουράνι, Κοκόριν (88' Χουμποκτσάν).

Γκολ: 64' Ντίνας/41' Κοκόριν, 49' Ιόνοφ