2 Αυγούστου 2014

Η τουριστική σεζόν σώζει τον προϋπολογισμό

Υπολογίζεται ότι θα σπάσει τελικά το φράγμα των 13 δισ. ευρώ, νούμερο που δεν έχει σημειωθεί ξανά στην Ελλάδα

Προετοιμάζονται από τώρα, για την τουριστική περίοδο του 2015! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο, μεγάλοι ξένοι tour operators έχουν ζητήσει...


... από ξενοδοχειακές μονάδες δημοφιλών προορισμών στη χώρα μας, όπως τα νησιά του Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα η Σαντορίνη ή η Μύκονος να ανοίξουν τις κρατήσεις τους για του χρόνου το καλοκαίρι, καθώς έχουν ζήτηση για προσφορές πακέτων εκείνης της περιόδου.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής τουριστικής ιστορίας που σημειώνεται ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως δεν έχει προηγούμενο ακόμα και σε ανταγωνίστριες αγορές. Χωρίς ιστορικό προηγούμενο όμως είναι και το ύψος των εσόδων που αναμένεται φέτος από την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Υπολογίζεται ότι θα σπάσει τελικά το φράγμα των 13 δισ. ευρώ! Το νούμερο αυτό δεν έχει σημειωθεί ξανά στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί πέρυσι, μετά από την καλή σεζόν του καλοκαιριού, ακολούθησε ένα εξαιρετικό φθινόπωρο από δημοσιονομικής άποψης και ένας καλός χειμώνας.

Κατ' αναλογία, φέτος, που η τουριστική σεζόν διαγράφεται ακόμα καλύτερη, το boost που αναμένεται στην οικονομία εκτιμάται ότι θα είναι άνευ προηγουμένου. Και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το αξιοποιήσει οικονομικά αλλά και πολιτικά, αρκούντως.