23 Απριλίου 2014

Θα επιλέξουμε μεταξύ… 50.000 υποψηφίων στις διπλές εκλογές

Θα εκλεγούν περισσότεροι από 10.000

Περισσότεροι από 50.000 είναι τελικώς οι υποψήφιοι κάθε είδους και κάθε κομματικής απόχρωσης, οι οποίοι θα ζητήσουν την ψήφο μας στις διπλές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Η ιδιομορφία αυτής...


... της διαδικασίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νέοι ευρωβουλευτές δεν θα βγουν με λίστα, αλλά από την κάλπη, γεγονός το οποίο εκτοξεύει τις ανάγκες σταυροδοσίας του κάθε ψηφοφόρου στα ύψη.

Σημειώστε:
Στις εκλογές που έρχονται θα πρέπει να ψηφίσουμε για δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα εκλεγούν πάνω από 10.000 υποψήφιοι, αλλά η αναλογία δεν είναι η προφανής, δηλαδή 1 στους 5.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν περιφέρειες ή δήμοι όπου το σύνολο των υποψηφίων θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερο, σε σχέση με το μέσο όρο.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι όποια κι αν είναι η αναλογία, σ' αυτές τις κάλπες θα χυθεί πολύ μελάνι για σταυρούς. Κι αυτό θα τις κάνει σίγουρα... ξεχωριστές, υπό μία έννοια. Το πιθανότερο είναι ότι πίσω από το παραβάν, ο καθένας και η καθεμία μας θα χρειαστεί πολύ περισσότερο από το συνήθη χρόνο για να σταυρώσει και να ψηφίσει.