13 Ιουλίου 2013

Ηλεκτρονικά θα «φυλάσσονται» τα σύνορα με την Αλβανία

Δύο σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης των συνόρων με την Αλβανία γίνονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Το πρώτο αφορά την επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο και το δεύτερο την μελλοντική εγκατάσταση...


... ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των συνόρων, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Ο Υπουργός, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα σχέδια του Υπουργείου για την στεγανοποίηση των συνόρων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Πέραν της διακοπής των αποσπάσεων, ο κ. Δένδιας, ανέφερε επίσης ότι έχει δοθεί εντολή στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για ένταση των προσπαθειών φύλαξης των παραμεθόριων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κ. Καψάλης, ανακοίνωσε -σύμφωνα με τον ηπειρωτικό «Πρωινό Λόγο»- ότι σύντομα θα αφιχθεί κλιμάκιο του Πολυτεχνείου, το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα εκπονήσει τη μελέτη για την τοποθέτηση του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Επίσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα, ότι με την ενσωμάτωση της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, θα μπορέσουν να ενισχυθούν περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα.