29 Μαΐου 2013

Kιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: «Είσαι ο δολοφόνος των 52 εκείνων ατόμων»

Γνώριζε ο Ερντογάν, αλλά δεν έδρασε στην έκρηξη στο Ρεϊχανλί

Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον συσχετισμό που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανάμεσα στο κόμμα του και τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί.

Μερικά από αυτά...


... που είπε ο Κιλιτσντάρογλου χτυπώντας συχνά το βήμα με την γροθιά του, είναι τα εξής:

«Ρωτάω τον Ερντογάν: Η ΜΙΤ παρακολουθούσε από τον Απρίλιο 3 αυτοκίνητα βόμβες; Αν είσαι άνθρωπος απάντησε, μην πας να ξεφύγεις. Η ΜΙΤ πότε προειδοποίησε για τελευταία φορά τους αρμόδιους; Να δώσω εγώ ημερομηνία: 9/5/2013… Σου κάνω ερωτήσεις που σε συνθλίβουν. Όταν σου είπα πως "είσαι ο δολοφόνος εκείνων των 52 ανθρώπων", να ξέρεις πως ήξερα κάποια πράματα.

» Η ΜΙΤ δεν υπάγεται σε μπακάλη, υπάγεται απευθείας σε σένα. Εσένα ενημερώνει. Βγήκε τώρα και δηλώνει πως "Υπήρξε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών". Υπεύθυνη για τον θάνατο των 52 ατόμων είναι η πολιτική εξουσία. Εάν διαθέτεις έστω και λίγη ηθική, σε εκείνη την καρέκλα δεν μπορείς να κάθεσαι, θα παραιτηθείς». (tourkikanea)


Σημείωση karfotiko: Επιβεβαιώνονται οι υπόνοιες ότι η έκρηξη που σκότωσε 170 Τούρκους (και όχι 52, όπως ο λογοκρινόμενος τουρκικός Τύπος έγραψε) ήταν προβοκάτσια, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για επίθεση στην Συρία. Αλλά δεν έπιασε.