17 Μαΐου 2012

Βουλγαρική επένδυση στη Θάσο

Αναθερμάνθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον του Βούλγαρου επιχειρηματία και πρώην αντιπροέδρου της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων και Εργοδοτών Βουλγαρίας ( CEIBG) κ. Lukan Lukanov, για την υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης των 25 εκατ. ευρώ που εδώ και μία τετραετία προσπαθεί να υλοποιήσει στην περιοχή Οσίου Ιωάννη Λουκά, στη Θάσο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η Riala A.E. – ελληνική εταιρεία συμφερόντων του ομίλου επιχειρήσεων Lukanov- έχει αναθέσει την τροποποίηση του τεχνικού φακέλου του έργου και αναμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει επιτέλους στα χέρια την έγκριση από το ΚΑΣ και την οικοδομική άδεια, για να προχωρήσει στη ανάπτυξη 5άστερου plus τουριστικού συγκροτήματος, σε αυτή την ιδιαίτερα όμορφη περιοχή της Θάσου.

Η Riala θα μπορεί άμεσα να αξιοποιήσει την πελατειακή βάση που έχει ο τουριστικός – ξενοδοχειακός βραχίονας του επιχειρηματικού ομίλου του κ. Lukanov, που ελέγχεται από την εταιρεία ΕΤΟΝ. Σημειωτέον ότι η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Lukanov συνδέεται με την εξαγωγική βιομηχανία καλλυντικών και ειδών υγιεινής Aroma A.D. που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σόφιας.
Ο όμιλος Lukanov, σε ιδιόκτητη παραθαλάσσια περιοχή 47 στρεμμάτων στα ΝΑ του νησιού, πρόκειται να κατασκευάσει ένα συγκρότημα που θα απευθύνεται σε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων από την πρώην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, χώρες που ήδη έχουν δείξει την προτίμησή τους για το καταπράσινο νησί του βορείου Αιγαίου.
Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, γίνονται τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, καταργείται το κεντρικό κτίριο που προβλεπόταν, μεταφέρεται το σημείο κατασκευής της πισίνας, ενώ τελικά θα ανεγερθούν σε δέκα σημεία, χαμηλές κατασκευές που θα περιτριγυρίζονται από ιδιαίτερες εκτάσεις πρασίνου, εξασφαλίζοντας μία συνολική δυναμικότητα 200 δωματίων. Επίσης η εταιρεία θα αναλάβει να περιφράξει και να αναδείξει τα σημεία, στην ευρύτερη περιοχή, που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία αξιολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο μουσείο.
Εάν η άδεια εξασφαλιστεί το φθινόπωρο, η εταιρεία που έχει ήδη επενδύσει περί τα 5 εκατ. ευρώ για την αγορά γης, φόρους, μελέτες κ.λ.π., θα προχωρήσει αμέσως στην δημιουργία του θερέτρου, το οποίο κατασκευαστικά υπολογίζεται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.
VORIA.GR