14 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Μετά το Πολυτεχνείο η άφιξη της τρόικας


Μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου αναμένεται η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το Reuters, προκειμένου να συζητήσει με την νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία σήμερα παρουσιάζει τις προγραμματικές της δηλώσεις.
"Ισως έλθουν στο τέλος της εβδομάδας, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει...


οριστικοποιηθεί", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, η οποία αναμένετο να φτάσει στην Ελλάδα στις αρχές αυτής της εβδομάδας.
Οπως επισημαίνει το πρακτορείο, η πλειονότητα των Ελλήνων δέχθηκαν θετικά τον Λουκά Παπαδήμο, ωστόσο χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας, αναμένεται να συμμετάσχουν στην πορεία της Πέμπτης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Αυτό ενδέχεται να περιπλέξει τις συζητήσεις μεταξύ της τρόικας και της νέας κυβέρνησης, καθώς το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό για την διαδήλωση, η οποία μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη των τελευταίων μηνών.
Πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι η έλευση των επιθεωρητών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Από ethnos.gr