14 Νοεμβρίου 2011

Pravda: “ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία”

Ο Dmitry Rogozin, εκπρόσωπος της Μόσχας στο ΝΑΤΟ σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη σταδιακή ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών πολεμικών πλοίων που φέρουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους, στις θάλασσες βόρεια της Ρωσίας. «Με δεδομένη την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας σε Πολωνία και μελλοντικά σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, ουσιαστικά η Ρωσία...

... βρίσκεται στο “κέντρο του στόχου” από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Για το ίδιο θέμα ο Konstantin Sivkov, Πρόεδρος της Ρωσικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, τόνισε πως η αύξηση αριθμού ΝΑΤΟϊκών και Αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στις θάλασσες βόρεια της Ρωσίας, ελλοχεύουν κινδύνους για τη χώρα του (Ρωσία) και έχουν μοναδικό σκοπό την γεωπολιτική “περικύκλωση” της Ρωσίας ώστε να πληγούν τα συμφέροντά της στην Αρκτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Με τη συμπεριφορά τους στα σύνορα της Ρωσίας οι Αμερικανοί δείχνουν ξεκάθαρα έτοιμοι να μπουν σε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», ολοκλήρωσε. Πριν από χρόνο όμως είχε δηλώσει: «Η χρήση των πυρηνικών ίσως να έδινε κάποιο προβάδισμα στη Ρωσία, αλλά δεν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει πυρηνικός πόλεμος και να υπάρξει νικητής. Ένας τέτοιος, θα σήμαινε για όλους αυτοκτονία.

» Η Κίνα σε μερικά χρόνια θα έχει φτάσει στο επίπεδο της Ρωσίας όσον αφορά τη κατασκευή στρατιωτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η Ρωσία στην παρούσα φάση είναι σε θέση να κερδίσει ένα πόλεμο ενάντια σε χώρες όπως είναι η Γεωργία, όχι όμως ενάντια στο ΝΑΤΟ ή τη Κίνα». (dailynews)
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ