13 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση του ΤΕΙ Αθήνας για αναστολή έναρξης μαθημάτων

ΑΝΑΣΤΟΛΗ της έναρξης των μαθημάτων –που θα άρχιζαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου– για μία εβδομάδα, αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις, σε επίπεδο προϋπολογισμού, τόσο το Yπουργείο Παιδείας όσο και το Yπουργείο Οικονομικών δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τον απαραίτητο αριθμό έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε το ίδρυμα να λειτουργήσει...


στοιχειωδώς. Σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος σημειώνεται ότι «την ευθύνη για την πιθανή απώλεια του χειμερινού εξαμήνου δεν θα φέρει πλέον το ΤΕΙ Αθήνας», ενώ τονίζεται ότι δεν έχουν σταλεί ακόμη οι επιχορηγήσεις των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, των εγκεκριμένων, ήδη «ψαλιδισμένων» προϋπολογισμών. Oπως σημειώνουν, αν αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπισθούν άμεσα «το ίδρυμά μας θα αναγκαστεί να μην επικυρώσει τις εγγραφές όλων των σπουδαστών που πραγματοποιήθηκαν στο ΤΕΙ Αθήνας από μετεγγραφές και άλλες ειδικές κατηγορίες, διότι εισήχθηκαν στο ίδρυμα χωρίς την έγκρισή του και φυσικά δεν μπορεί να τους προσφέρει τις εκπαιδευτικές παροχές του».
«Δεν μπορεί να πάρει απόφαση αναστολής λειτουργίας κανένα ίδρυμα», ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. «Σε εποχές βαριάς κρίσης, οι δάσκαλοι πρέπει να κρατήσουν ανοιχτές τις σχολές, οι γιατροί ανοιχτά τα νοσοκομεία. Oσο είναι δυνατόν να μη θίγεται η νέα γενιά», προσθέτει. Η υπουργός καλεί τους λειτουργούς του ΤΕΙ Αθήνας να συμβάλουν μαζί με την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Από express.gr