14 Οκτωβρίου 2011

Ανασκευάζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τα περί «Ανεξάρτητης Θράκης»

Δεν φαίνεται και πολύ πειστική η ανασκευή των δηλώσεων που έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης. Είχε πει μεταξύ άλλων: «Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να...

... αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος».

Αφού προκλήθηκε αναστάτωση -διότι οι Θρακιώτες, και όχι μόνον, αντιλαμβάνονται ότι αυτό επιδιώκουν σκοτεινοί κύκλοι, και όχι μόνο από πλευράς Τουρκίας- ο δήμαρχος ανασκεύασε: ««Δεν είπα πως θα κάνω τη Θράκη εγώ ανεξάρτητη, αλλά μπορεί να σταθεί ως ανεξάρτητο κράτος αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση».

Πρόσθεσε δε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν «ώστε να μας προσέξει η Αθήνα και να αναδειχθεί ο πολύπαθος τόπος, ο Έβρος». Εκείνο που δεν κατάλαβε ο δήμαρχος, είναι ότι οι φράσεις που εκστομίζει κάθε πολιτικός, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από τον χρόνο και τον τόπο που εκφέρονται.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημότες του διαμαρτύρονται για τις προσεγγίσεις του με τους Τούρκους, όπως με την προ ημερών απόφαση αδελφοποίησης με το δήμο Αδριανούπολης, ενώ λίγα μίλια μακριά από το δημαρχείο του οι Τούρκοι προκαλούν με έρευνες στη Ζουράφα, και δημιουργούν μονίμως προβλήματα στους ψαράδες του Έβρου.
Ο Μακεδών