14 Μαΐου 2011

Βολές Καστανίδη κατά Σημίτη για Siemens

Ο τότε υπουργός Μεταφορών και νυν Δικαιοσύνης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην περίοδο 1996-1997, όταν και ζητούσε τη συγκρότηση...

... ανεξάρτητης Αρχής για τις προμήθειες του Δημοσίου, μιλώντας στη Βουλή.

«Έχω πάντα αφοσίωση, πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα μου. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή στην πορεία του τόπου. Αν είχαμε τότε αποδεχθεί μια διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες. Δεν έχω μιλήσει έτσι 15 χρόνια, αισθάνομαι όμως βαριά την ιστορική ευθύνη να μιλήσω για όσα οφείλω».

Ο κ. Καστανίδης με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Siemens, γνωστοποίησε για πρώτη φορά την αλληλογραφία που είχε ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 1996-1997 με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Όπως είπε, μέσα από τις επιστολές διαφαίνεται ότι ο ίδιος επέμεινε να ελέγχονται όλες οι συμβάσεις του δημοσίου από ανεξάρτητη Αρχή. Ο κ. Καστανίδης παραιτήθηκε τελικά από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών το Σεπτέμβριο του 1997.
ΔΣΚ