14 Μαΐου 2011

Επεισόδια με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Κύμα βίας σαρώνει την πρωτεύουσα. Πολίτες σταμάτησαν λεωφορείο και προπηλάκισαν αλλοδαπούς την Παρασκευή. Δεκάδες τραυματίες την Πέμπτη, όπου σημειώθηκαν οργανωμένες επιθέσεις. Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει...

... η αριστερά. Καζάνι που βράζει παραμένει το κέντρο της Αθήνας, με τις αρχές να παρακολουθούν μουδιασμένες το κυνηγητό των αλλοδαπών από πολίτες.

Την Πέμπτη από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς πραγματοποιήθηκαν δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη. Νεαροί, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, φορώντας κράνη και έχοντας μαχαίρια και ρόπαλα, προσπάθησαν να τραυματίσουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και να καταστρέψουν τα καταστήματά τους. Τις ενέργειές τους κατέγραφαν κάμερες ασφαλείας. Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία το βράδυ της Πέμπτης.

Ακροδεξιοί σταμάτησαν την Παρασκευή διερχόμενο λεωφορείο κατέβασαν τους αλλοδαπούς επιβάτες και τους ξυλοκόπησαν άγρια, κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος συμπολίτης μας. Συνολικά 48 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι περισσότεροι ανήκουν στον χώρο της άκρας δεξιάς και προέρχονται από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
ΔΣΚ