3 Μαΐου 2011

Στις φλόγες ελικόπτερο, στούκαρε πυραυλάκατος

Ημέρα ατυχημάτων η χθεσινή για τις ένοπλες δυνάμεις. Την πρόσκρουση της πυραυλακάτου, χθες αργά το απόγευμα, στην προβλήτα της Σύρου, ακολούθησε βλάβη σε ελικόπτερο του στρατού ξηράς κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης. Ευτυχώς και σε αυτό το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα.
Στις 10.45 χθες το βράδυ ένα ελικόπτερο τύπου «Απάτσι»...

παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το πλήρωμα έκανε αναγκαστική προσγείωση ανατολικά από τα Μέγαρα και εγκατέλειψε το αεροσκάφος πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες. Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι χειριστές είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα από τα τελευταία ελικόπτερα που παρέλαβαν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, γεγονός που σημαίνει ότι το αεροσκάφος βρίσκεται ακόμα εντός πλαισίου εγγύησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν αποδειχθεί ότι η βλάβη οφείλεται σε αστοχία υλικού ή κατασκευαστικού προβλήματος, η εταιρεία πρέπει να αντικαταστήσει το ελικόπτερο.
Μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε η πρόσκρουση της πυραυλακάτου «Μπλέσσας» στην προβλήτα της ναυτικής βάσης Σύρου χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η πρόσκρουση στον «ντόκο» έγινε κατά τη διάρκεια παραβολής της πυραυλακάτου. Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα μήκους ενός μέτρου και εβδομήντα εκατοστών αρκετά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Aπό enet.gr