3 Μαΐου 2011

Καλλισθένης… εν δήμω

Aπό τη voria.gr
Τα αβγά στο ταγιέρ της Τζάκρη, ο ατρόμητος Ψωμιάδης και ο θάνατος του Μπιν Λάντεν...

Πέταξαν αυγά και στον Σκανδαλίδη. Αλλά ήταν τυχερός και τα απέκρουσε ο αστυνομικός με την ασπίδα του. Μετά από αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προσλάβει τον Νικοπολίδη, τώρα που...

εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο, για να προπονεί τους αστυνομικούς στις αποκρούσεις. Καλά λένε, λοιπόν, ότι ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Παναγιώτης όμως, ατρόμητος, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας. Αντίθετα, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία επρόκειτο να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, ακόμη αναμένεται (φρονίμως ποιούσα). Βέβαια, ο Παναγιώτης, ως φίλος του Σβαντζενέιγκερ, δεν καταλαβαίνει από τέτοια.
Πάντως, η εφημερίδα «Νέο Βήμα» της Νάουσας είχε το εξής σχόλιο το Σάββατο: «Χωρίς επίσημη κυβερνητική εκπροσώπηση θα εορταστεί η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, αύριο Κυριακή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, η οποία θα εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, δεν θα παραστεί τελικά, φοβούμενη τις κοινωνικές αντιδράσεις από εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ., αλλά και οργισμένους πολίτες». Καλά έκανε και δεν πήγε. Τα αβγά αφήνουν σημάδια στα ακριβά ταγιέρ.
Θριαμβολογεί η Δύση, διότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Το γεγονός έχει το συμβολισμό του, αλλά τι σημαίνει στην ουσία; Θα σταματήσουν οι καμικάζι τις επιθέσεις τους; Χρειάζεται κάποιο κέντρο «τρομοκρατίας» για να κατευθύνει έναν άνθρωπο φανατισμένο, να ζωστεί πυρομαχικά και να ανατιναχθεί; Και όσες τρομοκρατικές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είχαν καθοδηγητή τον Μπιν Λάντεν; Με τι μας ταΐζουν, μωρέ;
Η προπαγάνδα, πάντως, έχει γίνει πολύ χονδροκομμένη τελευταία, αφού δεν τους ενδιαφέρει πια να κρατήσουν τα προσχήματα. Μας είπαν ότι από πέρσι τον Αύγουστο παρακολουθούσαν το σπίτι που έμενε ο Μπιν Λάντεν, για να σιγουρευτούν αν είναι αυτός. Ρωτώ: Ποιος θα τους εμπόδιζε να πραγματοποιήσουν επιχείρηση και να σκοτώσουν όσους βρίσκονταν μέσα; Αν δεν ήταν ο Μπιν Λάντεν, και υπήρχαν άσχετοι πολίτες, η ηθική θα τους σταματούσε να τους σκοτώσουν; Θα ήταν η πρώτη φορά που σκοτώνουν αθώους; (Ά, ναι. Ανέκαμψε και το δολάριο, μετά την είδηση, και πήρε τα ’πάνω και ο Ομπάμα).
Τα ίδια και με είδηση από τη Λιβύη. Μόλις δυτική οργάνωση αποκάλυψε ότι οι αντικαθεστωτικοί προβαίνουν σε βιασμούς και θανατώσεις γυναικών και παιδιών, κυκλοφόρησε σε λίγες ώρες άλλη «είδηση». Ο Καντάφι δίνει βιάγκρα στους στρατιώτες του, για να βιάζουν. Ρωτώ πάλι (κυρίως όσους πήγαν στο στρατό): Οι στρατιώτες χρειάζονται βιάγκρα ή… κατευναστικό; (στο στρατό αλλιώς το λέγαμε). Τι στην ευχή, στρατιώτες από τα ΚΑΠΗ μαζεύει ο Καντάφι;
Λόγω της οικονομικής κρίσης, μας είπαν, μειώθηκαν και τα διαζύγια. Έχει κάποια λογική αυτό το συμπέρασμα. Όταν, για περιορισμό των εξόδων, έφερα την ερωμένη μου να μείνει στο σπίτι μας, η σύζυγός μου έδειξε κατανόηση. Μου είπε, ότι τουλάχιστον θα την βοηθάει στις δουλειές, και θα γλιτώσουμε την παραδουλεύτρα.

Καλλισθένης