24 Απριλίου 2011

Καταγγέλλουν στην Άγκυρα τον πρόξενο Κομοτηνής

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Τα νέα της Θράκης» δημοσιεύεται έγγραφη καταγγελία 14 μουσουλμάνων, που έρχεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά όσα λέγονται στην...

... περιοχή για τη δραστηριότητα του Τούρκου Προξένου Μουσταφά Σάρνιτς.

Πρόκειται για επιστολή προς τον κ. Ερντογάν και στο τουρκικό ΥΠΕΞ, όπου οι υπογράφοντες «καρφώνουν» τον Πρόξενο ότι έχει δημιουργήσει πρωτοφανές σχίσμα στο εσωτερικό της μειονότητας, καθώς διαχωρίζει τους μουσουλμάνους σε «δικούς μας» και …«χαφιέδες των Ελλήνων»!

Ο «Αντιφωνητής» Κομοτηνής σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτόν όποιος διαφωνήσει στο παραμικρό απομονώνεται και μάλιστα κινδυνεύει «να διακοπεί και ο μισθός του» (άλλη µία ατράνταχτη απόδειξη για τον ανθελληνικό ρόλο του Προξενείου, που χρηματοδοτεί δασκάλους -και όχι µόνο- για να δρουν κατά της ελληνικής πολιτείας και νομιμότητας).

Η επιστολή έχει ημερομηνία 25-10-2010, και ίσως το κίνητρο των διαμαρτυρομένων να ήταν η μη στήριξή τους από τον προξενικό μηχανισμό. Όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των επιστολογράφων, δεν μειώνεται η αξία της καταγγελίας, ούτε και αμφισβητείται η αλήθεια των αναγραφομένων σ’ αυτήν. Δεν θα «κάρφωναν» επωνύμως στον πρωθυπουργό της Τουρκίας έναν διπλωμάτη της ως εκβιαστή, αν δεν είχαν στοιχεία!

Για να δούμε τώρα την αντίδραση της χώρας µας μετά τις αποκαλύψεις. Τι έχει δηλαδή να πει η Κυβέρνηση για τον διπλωμάτη που φιλοξενεί και χαρακτηρίζει «χαφιέ» της όποιον δεν συντάσσεται µε τον σχεδιασμό του για την περιοχή.
«Σάρισσα»