28 Αυγούστου 2010

Ποιος θα μας σώσει απ’ τους γελοίους ‘οικολόγους’;

Οι διανοητικά καθυστερημένοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν, μπορούν όμως να καταστρέψουν. Αυτό χρόνια τώρα το συνηθίζουν είτε οι τρόφιμοι των Εξαρχείων είτε οι οικολογούντες. Την βλακεία μόνο με την αυστηρή εφαρμογή του νόμου την αντιμετωπίζεις, αλλά έχει… πολιτικό κόστος, και έτσι άθλια ανθρωπάρια, που παριστάνουν τους οικολόγους, όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά έχουν και κοινωνική καταξίωση μεταξύ των πολλών ομοίων τους. Ομάδα αγνώστων παραβίασε προχτές βράδυ εκτροφείο στην Καστοριά, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ‘βιζόν’ να ξεχυθούν...

... πανικόβλητα στους δρόμους και στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησαν εικόνες φρίκης, καθώς γέμισε η ευρύτερη περιοχή με σκοτωμένα ζώα, ενώ δεκάδες άτομα κινητοποιήθηκαν για να περισυλλέξουν όσα ζώα μπορούσαν.

Ο πρόεδρος του ‘Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων’ κ. Βασίλης Δήμτσας έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» για τους γουνοποιούς, καθώς «κάποιοι που παριστάνουν τους οικολόγους με τη βάναυση αυτή ενέργεια προκάλεσαν διπλή ζημιά. Πρώτον, κατάστρεψαν οικονομικά τον ιδιοκτήτη της φάρμας, και, δεύτερον, οδηγούν στον θάνατο τα ζώα που υποτίθεται ότι απελευθερώνουν». Η ζημιά για τον επιχειρηματία, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, αφού αφανίστηκε στην κυριολεξία η φάρμα του.

Σύμφωνα με τον Β. Δήμτσα, «όσα ζώα είναι ακόμη ζωντανά θα πεθάνουν από πείνα ή από δίψα. Στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, και τα βιζόν δεν μπορούν να αντέξουν στη δίψα με αυτή τη ζέστη. Αλλά και όσα ζώα περισυλλέξουμε θα αλληλοφαγωθούν μόλις τα βάλουμε στα κλουβιά». Όπως σημείωσε, «τα βιζόν ζουν κατά οικογένεια. Γι’ αυτό, αν αναμειχθούν, το ένα ζώο θα φάει το άλλο».

Τέτοιου είδους δολιοφθορά γίνεται για πρώτη φορά στην Καστοριά, ενώ έγινε δύο τρεις φορές στη Σιάτιστα. Την τελευταία φορά ήταν στις 18 Δεκεμβρίου 2008, όταν άγνωστοι που αυτοχαρακτηρίστηκαν αργότερα “Κοράκια της οργής” είχαν απελευθερώσει 6.000 βιζόν από εκτροφείο.
«Σάρισσα»