20 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης σε Σκόπια: Η πορεία προς Ε.Ε. εξαρτάται από τη συμπεριφορά σας

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία των μακεδονικών μας προϊόντων, διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής...


... ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως είπε στόχος είναι η άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη βάση της ατζέντας που έχει η κυβέρνηση για τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για διεθνείς καμπάνιες προβολής των μακεδονικών προϊόντων. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας λέγοντας πως «η συμπεριφορά και η καλή συνεργασία των γειτόνων μας θα κρίνει και την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφορικά με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «επιχειρήσουμε μαζί μία ενιαία προσέγγιση», με πυξίδα το διεθνές δίκαιο «χωρίς ρητορικούς παροξυσμούς όπως αυτούς που ακούσαμε σήμερα», τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι από τη γεωγραφία να ζούμε γειτονικά».

Τέλος, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός ευέλικτου φορέα «για να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης» και να «επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο».