21 Ιουλίου 2019

Το Κουβέιτ εξάρθρωσε πυρήνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με σχέσεις σε Τουρκία και Κατάρ

Τα μέλη ενός πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μουσουλμανική Αδελφότητα», που εξαρθρώθηκε στο Κουβέιτ και εκδόθηκαν στην Αίγυπτο, όπως έγραψε πριν μια εβδομάδα το Almarsad, είχαν σχέσεις με ισλαμιστικά...


... τρομοκρατικά δίκτυα στην Τουρκία και το Κατάρ.

Οι συλληφθέντες ισλαμιστές τρομοκράτες συνδέονταν με τον τρομοκράτη Χισάμ Ασμάουι (Hisham Ashmawy), που συνελήφθη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) στη Ντέρνα της Λιβύης και εκδόθηκε τον Μάιο φέτος στις αιγυπτιακές Αρχές. Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι οι συλληφθέντες στο Κουβέιτ συνδέονταν με τρομοκρατικά δίκτυα στην Τουρκία και το Κατάρ.

Σύμφωνα με επίσημες αιγυπτιακές πηγές, ορισμένα από τα μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα, άπαντες Αιγύπτιοι υπήκοοι, ήταν κάτοικοι Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την κουβεϊτιανή εφημερίδα «Al-Rai», ορισμένοι από τους συλληφθέντες -που είχαν λάβει άδειες παραμονής στο Κουβέιτ για να εργαστούν- εμπλέκονται στη δολοφονία του Αιγύπτιου γενικού Εισαγγελέα Χισάμ Μπαρακάτ, στη βομβιστική επίθεση στο Κάιρο το 2015. Οι συλληφθέντες ζούσαν εδώ και χρόνια στο Κουβέιτ.

Οι ταυτότητές τους έγιναν γνωστές στις αιγυπτιακές Αρχές ύστερα από ανακρίσεις κρατούμενων μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο. Οι Aρχές ασφαλείας του Κουβέιτ αποκάλυψαν ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη ενός ευρύτερου ισλαμικού δικτύου που παρακολουθείται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Τα μέλη του συγκεκριμένου πυρήνα πραγματοποιούσαν επίσης συναντήσεις στην Τουρκία και στο Κατάρ, εκτός των επαφών τους στο Κουβέιτ.