22 Ιουλίου 2019

Συνάντηση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας στην Ελληνική πρεσβεία στη Σόφια

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη θερινή συνάντηση των μελών του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας (HBCB). Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στους κήπους της ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια.

«Το ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες...


... που δραστηριοποιούνται στην φιλική Βουλγαρία φιλοξενούνται στην πρεσβεία δείχνει την άριστη συνεργασία μεταξύ των δημοσίων και ιδιωτικών θεσμών για την ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και για την προσέγγιση των δύο λαών», είπε στον χαιρετισμό του ο πρέσβης κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης.

Ο πρέσβης της Ελλάδος ευχήθηκε «ευόδωση έργου» στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «και αυτή, όπως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, προτάσσει την ενίσχυση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων ως σημαντική προτεραιότητα, στο πλαίσιο της εμπέδωσης της συνεργασίας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας, κ. Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, εξέφρασε κι αυτός την χαρά του για την πραγματοποίηση της φετινής θερινής συνάντησης του HBCB στους χώρους της πρεσβείας και τόνισε ότι «ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος να συμβάλει σε κάθε καινοτόμα δράση οικονομικής διπλωματίας».

Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας εκπροσωπεί επίσης τις κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα και στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρέσβης της Κύπρου κ. Μάριος Κουντουρίδης.