22 Ιουλίου 2019

Άλλο «συνεταιρισμό» στην Κύπρο και όχι ομοσπονδία προτείνει ο κατοχικός «πρωθυπουργός» Οζερσάι

Ο αναπληρωτής ψευδο-«πρωθυπουργός» των Κατεχομένων στη βόρεια Κύπρο, Κουντρέτ Οζερσάι, επέμεινε και την Κυριακή στα περί άλλων μοντέλων συνεταιρισμού αντί της λύσης ομοσπονδίας.

Όπως μεταδίδεται στα Κατεχόμενα...


... ο Οζερσάι μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για το ενδεχόμενο νέας πενταμερούς συνάντησης. «Δεν θα έπρεπε να συγκληθεί μια πενταμερής συνάντηση στην ίδια διαπραγματευτική βάση, η οποία συζητείτο εδώ και πενήντα χρόνια και είδαμε ξεκάθαρα ότι η επίτευξη λύσης δεν είναι πιθανή υπό αυτές τις συνθήκες.

» Αυτή η προσέγγιση θα σημαίνει ξανά ατέρμονες διαπραγματεύσεις για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό και χαμένα χρόνια», υποστήριξε ο και συνέχισε: «Αν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί θα πρέπει να διασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι θα μπορούν να συζητηθούν μοντέλα συνεταιρισμού, πέραν της ομοσπονδίας».

Κατά τους ισχυρισμούς τους, η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί τη διαχείριση του φυσικού πλούτου, αν καθίσουμε ξανά (στο τραπέζι) για να συζητήσουμε για την ομοσπονδία αυτό θα μας φέρει στο σπιράλ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που σταμάτησαν».