23 Ιουλίου 2019

Γιατί ζήτησε δημογραφική ενίσχυση για την Θράκη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης ζήτησε την άμεση δημογραφική ενίσχυση της Θράκης.

Ο έμπειρος πολιτικός γνωρίζει...


... καλύτερα από την καθένα τα προβλήματα της περιοχής, και όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, είναι η τελευταία ελπίδα της Θράκης για μια σοβαρή εκπροσώπηση, και να διασωθεί η περιοχή από δύο σοβαρά προβλήματα.

Το πρώτο είναι ο θρησκευτικός και πολιτιστικός επεκτατισμός της Τουρκίας στην Νότια Βουλγαρία και την Θράκη, και ο δεύτερος και πιο σοβαρός, ο οικονομικός επεκτατισμός των Βουλγάρων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Ε.Στυλιανίδης απέδειξε ότι αν η χώρα έχει σχέδιο, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, το έκανε μόνος του στις εκλογές της 7ης Ιουνίου απέναντι σε όλο το σύστημα του Προξενείου. Η δημογραφική ενίσχυση που ζήτησε ένα το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβει η πολιτεία, και συγκεκριμένα ανέφερε:

1. Την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με στόχο την αναβάθμισή του σε Πόρους, διδάσκοντες, υποδομές και κυρίως φοιτητές γιατί αυτό αποτελεί και την πιο επιτυχημένη διαχρονική και διακομματική επένδυση της πολιτείας για την πνευματική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης.

2. Την άμεση στήριξη των αγροτών μας που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ταχεία ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών.

3. Την άμεση καταβολή των 300 εκατομμυρίων που οφείλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος στις βιομηχανίες της περιοχής από το 12% επιδόματος εργασίας των εργαζομένων και έγινε αιτία πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες εκτινάσσοντας την ανεργία.

4. Την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των καθέτων αξόνων με στόχο τη στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη 4 εποχών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.

5. Την διεκδίκηση της μεταφοράς του κέντρου διοίκησης και εκπαίδευσης της frontex από την Πολωνία στη Θράκη στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας ώστε οι 10.000 Ευρωπαίοι Συνοριοφύλακες να εκπαιδεύονται στο Πεδίο και έτσι να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικές επιπτώσεις στο αίσθημα Ασφάλειας της τοπικής Κοινωνίας και την Ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας.