10 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: "Να είμαστε πραγματικά μια άλλη κυβέρνηση"

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες όχι για να υψώσουμε τείχη, είπε

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του εισήγηση, παρουσίασε το νέο μοντέλο...


... διακυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει λέγοντας πως «αλλάζουμε το μοντέλο διακυβέρνησης» και επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος.

«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκρατες σε μια δημιουργική σύνθεση, τόνισε.  Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ.

» Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνου προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες όχι για να υψώσουμε τείχη πρόσθεσε μιλώντας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο την αυτοδυναμία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις όπου είναι εφικτό».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι γραμματείες μειώνονται κατά το 1/3.

«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε», τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια μα χρειάζονται πράξεις. 
«Δουλεουμε για το εμείς και όχι για το εγώ».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα και αυτή η κυβέρνηση να είναι πραγματικά μια «άλλη κυβέρνηση» σε σχέση με τις προηγούμενες.