9 Ιουλίου 2019

Οπλικά συστήματα εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζει να πωλεί η Γερμανία στην Τουρκία

Παρά τις κατά καιρούς αυστηρές κριτικές της γερμανικής κυβέρνησης για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, η Γερμανία μόνο σε ένα τετράμηνο πούλησε οπλικά συστήματα στην γειτονική χώρα...


... ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για να σκοτώνουν Κούρδους και να κάνουν τον νταή στο Αιγαίο έναντι της Ελλάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην γερμανική βουλή, η γερμανική κυβέρνηση με την υποκρισία που την διακρίνει εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής οπλικών συστημάτων στην Τουρκία! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ίδια η γερμανική Deutsche Welle, μέσα σένα τετράμηνο η Γερμανία πούλησε οπλικά συστήματα στην Τουρκία ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως την αποκάλυψη αυτή την έκανε η βουλευτίνα του γερμανικού αριστερού κόμματος, Sevim Dağdelen, που είναι κουρδικής καταγωγής, η οποία κατήγγειλε στην γερμανική βουλή την μεγάλη υποκρισία της γερμανικής κυβέρνησης η οποία ενώ κατηγορεί την Τουρκία και τον Ερντογάν ότι έχει καταλύσει την δημοκρατία, την ίδια ώρα τον έχει ένα από τους καλύτερους πελάτες της στα οπλικά συστήματα που στρέφονται και κατά του κουρδικού λαού.

Πιθανώς αύριο αυτά τα όπλα θα στραφούν και κατά της Ελλάδας! Όπως αποκαλύπτεται, τα τελευταία χρόνια η Γερμανία πούλησε στην Τουρκία οπλικά συστήματα ύψους 83 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που θεωρείται σαν μεγάλο σκάνδαλο, καθώς η χώρα αυτή κατηγορείται επίσημα ότι μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 έχει καταλύσει όλες τις θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες.