24 Ιουλίου 2019

Άρση ασυλίας για τον Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τις δύο δικογραφίες για το πρόσωπό του που εστάλησαν στη Βουλή εισηγήθηκε την Τετάρτη...


... η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων καθώς επίσης πως τα φερόμενα αδικήματα εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ακολουθηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των δικογραφιών κατά Πολάκη έγινε προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής καθώς οι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάρτιο αλλά παρέμεναν στο συρτάρι έως σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο υποθέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 31 Ιουλίου προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει για το αν τελικά θα υπάρξει παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Ο πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον μεγαλοτραπεζίτη λίγο πριν εξεταστεί η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα με το μεγάλο καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attica Bank. Εκείνη η συνομιλία διέρρευσε δίχως την συναίνεση του κ. Στουρνάρα σε Μέσο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση.

Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.