10 Ιουλίου 2019

Συρία:Έτοιμη η Τουρκία για τη μεγαλύτερη εισβολή μετά το '74 - BINTEO

Μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού  σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην επαρχία Hatay, κοντά στα σύνορα με τη Συρία γεγονός που φουντώνει τα σενάρια [δείτε τα βίντεο]...


... περί εισβολής της Άγκυρας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεπεράσει αριθμητικά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Χθες κατά τις μεταμεσημβρινές ώρες μια φάλαγγα 150 οχημάτων του τουρκικού στρατού, αποτελούμενη από τεθωρακισμένα οχήματα, αντιαεροπορικά, φορτηγά με πυρομαχικά και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πέρασε από τα σύνορα, στην περιοχή της Αντιόχειας, στο έδαφος της Συρίας, με κατεύθυνση προς τα Παρατηρητήρια  που διατηρεί η Τουρκία στην περιφέρεια Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu άλλα 50 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Kirikhan. Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 80.000 στρατεύματα που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα των δυο χωρών.

Η στρατιωτική κινητοποίηση ακολουθεί τις αναφορές περί στρατιωτικής επίθεσης της Συρίας στα βορειοδυτικά της χώρας με τη Τουρκία να κατηγορεί συνήθως το καθεστώς της Συρίας ότι στοχεύει τα παρατηρητήρια της Άγκυρας στο Ιντλίπ.

Εκτός από τις δυνάμεις που πέρασαν χθες από το Χατάυ στη Συρία, σήμερα εμφανίστηκαν στο Σουρούτς του νομού Ούρφα (Έδεσσα του Ευφράτη) μονάδες αρμάτων και πυροβολικού. Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχουν ήδη μονάδες από τα τέλη του 2018, τότε που ο Ερντογάν σχεδίαζε εισβολή στη Ροζάβα και τον σταμάτησε ο Τραμπ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΟΣAΚΑ.

Πιθανόν η νέα συγκέντρωση να οφείλεται στο σχέδιο δημιουργίας Ζώνης Ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, όπου είναι πιθανόν να εγκατασταθούν μονάδες του τουρκικού στρατού, με την άδεια των ΗΠΑ. [SigmaLive]